Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de çıkan bir kavgada baba ve 2 oğlu, akrabası olan 2 kişiyi öldürdü ve 1 kişiyi de yaraladığı için yargılandı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Yeşiltepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Volkan Şenel ve Polat Gezgin ile İsmail A. ve oğulları Beytocan A. ve Muharrem Baran A. arasında bir kavga çıktı. Kavga sırasında Beytocan A., olay yerine gelen arabadan aldığı bir pompalı tüfekle tartıştığı kişilere ateş açtı. Volkan Şenel ve Polat Gezgin ağır yaralandı ve hastanede hayatını kaybetti. Şüpheliler, olayın ardından araçla kaçmaya çalıştı ancak kısa bir kovalamacanın ardından yakalandılar. Polis tarafından gözaltına alınan Beytocan A., Muharrem Baran A. ve İsmail A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklara müebbet hapis cezası verildi. Beytocan A., Muharrem Baran A. ve İsmail A. maktuller Volkan Şenel ve Polat Gezgin'i "kasten öldürmek" suçundan 2'şer kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca sanıklar, olayda yaralanan Erhan Ş'yi de "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, karar öncesi sanıklara son sözlerini sordu. Beytocan A. "Çok pişmanım. Başka söyleyecek bir şeyim yok" derken, Muharrem Baran A. ise "Allah hakimlerimizi ve savcılarımızı başımızdan eksik etmesin. Söyleyecek bir şeyim yok. Beraatimi istiyorum" şeklinde konuştu.

Bu karar ile birlikte baba ve 2 oğlu, işledikleri suçlardan dolayı ağır cezalara çarptırılmış oldu. Bu olay, Eskişehir'de yaşanan şiddet olaylarına dair kamuoyunda endişe yaratmış durumda. Yetkililer, toplumun şiddete yönelik hoşgörüsüz tutumunu sorgulayarak benzer olayların önüne geçmeyi hedeflemelidir. #Eskişehir #Şiddet #Cezahukuku