Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Defterdarı İbrahim Gündüz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay'ı Ziyaret EttiAfyonkarahisar Defterdarı İbrahim Gündüz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay'ı Ziyaret Etti

Eskişehir'de kuruyemiş satıcıları, son zamanlarda durgun ilerleyen alışverişlerin önümüzdeki günlerde hızlanmasını umduklarını belirtiyor. Özellikle Köprübaşı bölgesinde faaliyet gösteren kuruyemiş satıcıları, geçtiğimiz yıla göre fiyatlarda artış yaşandığını ifade ediyor. Sade leblebinin ve soslu mısırın kilosu 80 lira, tuzlu fıstığın kilosu 140 lira ve Antep fıstığının kilosu ise 440 lira olarak belirlenmiş durumda. Ancak son günlerde piyasada durgunluk yaşandığı ve vatandaşların genellikle 200-500 gram arasında alışveriş yaptığı görülüyor.

Eskişehir'de uzun yıllar kuruyemişçilik yapan Recai Polat, vatandaşların kuruyemiş satın alırken bütçelerini göz önünde bulundurduklarını ifade ediyor. Polat, kuruyemiş fiyatlarının şu anda durgun olduğunu ve hareketlilik olmadığını belirtiyor. Kuruyemiş malzemelerinin fiyatlarında ise artış yaşandığını söylüyor. Polat, kuruyemişin genellikle eğlence sırasında tüketilen bir yiyecek olduğunu ve vatandaşların ihtiyaçları kadar almayı tercih ettiğini belirtiyor. Son günlerde özellikle hacdan gelen vatandaşların hurmaya yoğun talep gösterdiğini vurguluyor. Öte yandan, bakliyat, şeker, leblebi, fıstık, badem gibi temel kuruyemişlere ise vatandaşların isteğe bağlı olarak ilgi gösterdiğini ifade ediyor. 200, 250 ve 500 gram gibi küçük miktarlarda alışveriş yapıldığını söylüyor. Bademin kilosu 280 lira, fındığın kilosu ise 320 liradan satılıyor. Geçen seneye göre kuruyemiş alışverişinde bir düşüş olduğunu belirten Polat, ilerleyen günlerde satışların artmasını umduklarını dile getiriyor.

#kuruyemiş #Eskişehir #alışveriş #fiyatlar