Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde çöp konteynırı sorunu giderek daha da büyüyor. Vatandaşlar, çözümü sokaklara uyarı yazısı asmakta bulmaya çalışıyor.


Odunpazarı ilçesinin Emek mahallesi Pembe Sokak sakinleri, sokakta yeterli sayıda çöp konteynırı olmamasından şikayetçi. Birçok vatandaş, çöplerini doğrudan sokaktaki beton elektrik direğinin yanına bırakıyor. Bazı sokak sakinleri, çöp yığınlarının neden olduğu kirliliğe dikkat çekmek amacıyla elektrik direğine uyarı yazısı astı. Yazıda, "ÇÖPÜNÜZÜ EVİNİZİN ÖNÜNE KOY, BURASI ÇÖPLÜK DEĞİL" ifadesi yer alıyor. Mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek sokaklara yeterli sayıda çöp konteynırı konulmasını talep ediyor. Vatandaşlar, aynı sorunun Sümbüllü Sokak'ta da yaşandığını belirtiyor ve konteynerlerin yerinin sürekli değiştirildiğini ve çöp atmak için bir iki sokak yürümek zorunda kaldıklarını iddia ediyor.


Bir mahalle sakininin ifadesine göre, "Burası hepimizin yaşadığı bir mahalle. Kimse çöplerini sokak ortasına atmak istemez, ama konteynır olmadığı için başka bir çözüm bulamıyoruz. Bu durum sadece bizim sokağımızda değil, aynı sorunu Sümbüllü Sokak'ta yaşayanlar da yaşıyor. Konteynırların yerleri sürekli kafalarına göre değiştiriliyor. Biz de bazen ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mahalle muhtarına da söyledik, ancak o da 'belediyeye bildirdim, bekliyorum' diyor. Umarım bu sorun en kısa sürede çözülür" dedi.