Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan rakamları değerlendirdi. Kesikbaş, merkezi Eskişehir'de bulunan firmaların eylül ayında 128,5 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirtti. Ayrıca, Eskişehir'in ilk 9 aydaki ihracatının geçen yıla göre yüzde 12,6 artış göstererek 1 milyar 51 milyon dolara ulaştığını ifade etti. Eskişehir'in en yoğun ihracat yaptığı ülkelerin ise ABD, Fransa ve Almanya olduğunu söyledi.

Kesikbaş, Eskişehir'in son yıllarda havacılık, savunma, raylı sistemler ve beyaz eşya imalatı gibi stratejik sektörlerde büyük bir gelişim sergilediğini vurguladı. Bu sektörlerin ülkemizin ve Eskişehir'in kalkınması için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Kesikbaş, şehirde hayata geçirilecek mükemmeliyet merkezlerinin ihracatın kilogram değerini yükselteceğini söyledi. Eskişehir'in sektörel uzmanlaşma ve uluslararasılaşma ile büyüyeceğini ve önemli bir marka haline geleceğini ifade etti.

Eskişehirli firmaların sayısının her geçen yıl arttığının altını çizen Kesikbaş, firmaların yeni yatırımlar ve ihracat alanında gerçekleştirdiği atılımların büyümeye yansıdığını belirtti. Eskişehir'den 19 firma İSO-500 listesinde yer alırken, bu firmaların sadece ihracat tutarının 3 milyar doların üzerinde olduğunu ifade etti. Üyelerin toplam ihracatının ise 4 milyar doları aştığını söyleyen Kesikbaş, firmaların büyüdükçe sanayinin de büyüyeceğini ve bu durumun daha çok istihdam ve yüksek bir refah seviyesi getireceğini belirtti. Kesikbaş, üyeleri ve tüm çalışanları tebrik etti.