Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'The Innovating Higher Education Conference (I-HE2023)' adlı konferans başladı. Avrupa Uzaktan Öğretim Üniversiteleri Birliği (EADTU) tarafından düzenlenen konferans, İstanbul'da gerçekleştirildi. Açılış törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, EADTU Başkanı Prof. Theo Bastiaens, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ada Pellert ve birçok uluslararası açık ve uzaktan öğretim üniversitesinin öğretim üyeleri katıldı. Konferans, "Öğrencileri Güçlendirmek: Mikrokrediler, Üretken Yapay Zekâ ve Eşitlik" temasıyla düzenlendi. Açılışta Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Anadolu Klarnet Beşlisi de katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Prof. Dr. Fuat Erdal, konuşmasında, Anadolu Üniversitesi'nin açık ve uzaktan eğitimde Türkiye'nin öncü üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayarak, kurumlarının 4 kıtada 41 ülkede hizmet veren bir "global kampüs" haline geldiğini belirtti. Erdal, konferansta yapılacak olan sunumların eğitim alanının geleceğine etki edeceğine ve ona yön vereceğine inandığını dile getirdi.

EADTU Başkanı Prof. Theo Bastiaens ise Anadolu Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıllarda teknolojik gelişmeler ve covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitimde önemli değişimler yaşandığını belirten Bastiaens, konferansta bu değişimleri anlamak ve uzaktan eğitimi proaktif bir şekilde değerlendirmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

Konferansın devamında ise alanında uzman isimler açık ve uzaktan öğrenme sistemini konuştu. Perttu Pölönen "Future Skills and Curriculum" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından birçok uluslararası üniversitenin öğretim üyeleri konferansta sunumlar yaparken, farklı oturumlar ve çalışmalar da gerçekleştirildi.

#AnadoluÜniversitesi #EADTU #IHE2023 #uzaktanegitim #yükseköğrenim #eğitim