Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Hisarcık ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi'nde 4-6 yaş arası çocuklara yönelik bir Kuran Kursu hizmete girdi. Açılış törenine Kaymakam İsmail Tosun, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İl Müftüsü İrfan Açık, İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol, din görevlileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Tören, Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.


İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her kademeden vatandaşa hizmet vermek için çaba gösterdiğini belirtti. Yenidoğan Mahallesi'nde Kuran kursu olmadığından dolayı öğrencilerin diğer mahalleye taşınmak zorunda kaldığını dile getiren Akyol, bu nedenle Yenidoğan Camii yanında uygun bir binanın bulunmasının ardından burada Kuran kursu açmaya karar verdiklerini söyledi. Kaymakamın bu teklifi kabul ettiğini ve kursun yapım aşamasında destek verdiğini ifade eden Akyol, Diyanet İşleri Başkanlığı, İl Müftülüğü ve hayırseverlerin yardımlarıyla kursun tamamlandığını belirtti. Ayrıca Akyol, belediyenin proje ve çevre düzenlemesi konusunda da kendilerine destek olduğunu vurguladı. Akyol, çocukların 4-6 yaşlarında önemli bir dönemde olduğunu ve Kuran kursunda besmele ve Kur'an harflerini öğrenmelerinin yanı sıra sosyal yönlerinin de gelişmesi gerektiğini belirtti. Henüz yeni açılmasına rağmen kursa 26 öğrencinin devam ettiğini belirten Akyol, ilerleyen dönemlerde daha çok çocuğa hizmet etmeyi umduklarını dile getirdi.


Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, konuşmasında Yenidoğan Mahallesi'nde açılan Kuran kursuna destek verdiklerini ve din eğitimi konusunda her türlü çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Çalışkan, bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür etti.


Kütahya İl Müftüsü İrfan Açık ise konuşmasında 4-6 yaş kuran kurslarının önemine vurgu yaparak, bu kursların çocuklara temiz inançlar ve değerler kazandırdığını belirtti. Açık, çocukların bu kurslarda "Allah", "Peygamberimiz", "Vatan", "Toprak", "Bayrak", "Şehit", "Gazi", "Devletimiz" ve "Milletimiz" gibi kavramları öğrendiğini dile getirdi. Açık, çocuklara hem maddi hem de manevi değerlerin en güzel şekilde aktarılmaya çalışıldığını ifade etti.


Konuşmaların ardından dua edildi ve protokol üyeleri kurs sınıflarını gezerek çocuklarla sohbet etti. Ayrıca halka lokma dağıtımı yapıldı.