Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir Barosuna bağlı Sosyal Medya Hukuku alanında uzman olan Av. Murat Osman Kandır, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin sosyal medyada sahte hesaplara karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. 2023-2024 eğitim öğretim yılının 11 Eylül Pazartesi günü başlamasıyla birlikte öğrencilerin sosyal medyada dersleri ile ilgili vakit geçirirken sahte kullanıcı hesaplarıyla karşılaşabileceklerini belirten Kandır, öğrencilere bazı önemli tavsiyelerde bulundu.

Av. Kandır, kötü niyetli insanların kurduğu sahte hesaplarla öğrencilere çeşitli tehlikeler yaratabileceğini vurguladı. Tanımadıkları hesaplardan gelen mesajlara cevap verilmemesi gerektiğini söyleyen Kandır, bu mesajlardaki yazılım sistemleriyle kullanıcıların bilgilerinin ele geçirilebildiğini ifade etti. Öğrencilerin tatilden dönmesiyle birlikte mobil cihazlarında geçirdikleri zamanın arttığını belirten Kandır, internet üzerinde karşılaşacakları tehlikelerin de aynı oranda arttığını dile getirdi. Sahte hesaplarla gençlerin ve çocukların taciz edildiğini, dolandırıcılık gibi suçların işlendiğini belirten Kandır, öğrencilerin özellikle tanımadıkları kişilerin sosyal medya hesaplarından gelen mesajlara cevap vermemeleri gerektiğini ve bilmedikleri linklere tıklamamaları gerektiğini söyledi.

Sosyal ağlarda tehditkâr eylemlere karşı velilerin çocuklarının bağlı olduğu internetin güvenilirliğini kontrol etmesi gerektiğine dikkat çeken Kandır, çocukları tamamen internetten uzaklaştırmanın dezavantajlı olabileceğini ifade etti. Kandır, ebeveynlerin çocuklarını internete bağlı oldukları sürelerde gözetim altında tutmaları gerektiğini belirtti. Çocukların ne yaptıklarını zaman zaman kontrol etmek, güvenli internet desteğinden faydalanmak ve şikayetlerde bulunmak için BTK'nın sayfasından yardım almalarını öneren Kandır, çocukları bu konuda bilinçlendirmenin önemine dikkat çekti. Dijital okuryazarlığın önemine işaret eden Kandır, internetin yaşamımızdan sökülüp atılamayacak bir gerçek olduğunu ve çocukların bu ortamı doğru ve güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için dijital okuryazarlık seviyelerini yükseltmeleri gerektiğini söyledi.