Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Craftİstanbul El Sanatları ve Tasarım Fuarı'nda temsil edildi. Fuar, Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (DPÜ KGSMYO) tarafından düzenlenen ve Dr. Mimar Kadir Topbaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleşti. Fuarda el sanatları üreticileri, ustalar, sanatçılar, tasarımcılar, eğitimciler ve el sanatlarının ticaretini bir araya geldi. Fuarın açılış defilesine Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da katıldı. Rektör Kızıltoprak, fuar alanını gezerek DPÜ öğretim üyelerinin çalışmalarını inceledi ve fuarın açılışında bir konuşma yaptı. Konuşmasında, sanatın yaşamı anlamlı ve renkli kılmak amacıyla var olduğunu vurguladı ve geleneksel el sanatlarının değerini ve önemini vurguladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 4. Craft İstanbul Uluslararası El Sanatları Fuarı'na Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu'nun sanat değeri yüksek eserleriyle katıldı. Rektör Kızıltoprak, fuara ve defileye katkılarından dolayı Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül ve İstanbul Proje Direktörü Esra Özen Aygül'e teşekkür etti. Ayrıca Kütahya'nın ve geleneksel Osmanlı-Türk kültürünün zengin motiflerini kullanarak oluşturulan "Sim Sır Sandık" adlı defilenin de fuara taşınmasından dolayı moda tasarımcısı Cemile Gül ve DPÜ KGSMYO Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç'a teşekkür etti.

Fuarın panel bölümüne DPÜ KGSMYO Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sezin Kara konuşmacı olarak katılacak. Panelde, "21. Yüzyıl Geleneksel El Sanatlarının Kültür Endüstrilerine Katkısı" ve "Toprağın Elleri: Mustafa Dumanlar - İnanış ve Bir Ustaya Sanatıyla Dokunuş" başlıklarında konuşmalar yapılacak. Ayrıca fuarın atölye çalışmaları bölümünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen "Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler" projesi kapsamında DPÜ KGSMYO adına Öğr. Gör. Sezin Kara ve Çini Sanatçısı Nurife Aydoğdu "Çini Sanatı", Öğr. Gör. Fikret Aydoğdu ise "Geleneksel Kütahya Çini ve Çark Gösterisi" etkinliklerine katıldı.