Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de yaşayan 63 yaşındaki Nazmi Özcan, her gün evinden 15 kilometre yürüyerek şehir merkezine gitmektedir. Hava koşullarının soğuk veya yağışlı olmaması halinde, toplu taşıma araçlarına binmeyi tercih etmemektedir. Özcan, her gün 15 kilometreden fazla yol yürümekte ve sağlık için yürümenin en güzel spor olduğunu düşünmektedir.

Eskişehir'de "Yürüyen Adam" olarak da tanınan Nazmi Özcan, Yenikent Mahallesi'nde yaşamaktadır. Kilometrelerce uzak mesafelere bile araç kullanmadan yürümektedir. Kendine göre ufak tefek yol değişiklikleri yapmakta ve bazen molalar vermektedir. Molalarda arkadaşlarıyla birlikte kahve içmekte ve sohbet etmektedir. 12 yıl önce arkadaşının tavsiyesiyle yürüyüşe başlayan Özcan, hala bu aktiviteyi sürdürmektedir. Sigarayı kullanmayı azaltmış olan Özcan, yürümenin faydalarını anlatan arkadaşına teşekkür etmektedir. Sigarayı bırakma konusunda da umutlu olduğunu belirtmektedir.

Nazmi Özcan, otobüslere ücretsiz binebilmesine rağmen tercih etmediğini açıklamaktadır. Sigaranın sağlık ve maddi açıdan zararlı olduğuna dikkat çekerek, herkesin yürüyebildiği kadar yürümesini tavsiye etmektedir. Özcan, gençlerin koşması gerektiğini belirterek, kendisinin koşma imkanının olmadığını ancak yaşlandığında yürüyüşe dönebileceklerini ifade etmektedir. Yürüyüş yapmamanın sebebi olarak ise yağmur ve soğuk hava koşullarını göstermektedir. Özcan, normal şartlarda hiçbir zaman toplu taşıma araçlarına binmediğini ve hatta aşırı sıcak havalarda bile yürümeye devam ettiğini söylemektedir.