Gözden kaçırmayın

Eskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini KutluyorEskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini Kutluyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde Serdar Camisi altında yapılan Gençlik Merkezi, hayırseverler ve müftülüğün destekleriyle törenle açıldı. 06 Şubat'ta Maraş'ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden Hatay Müftüsü Ömer Faruk Bilgili'nin isminin verildiği merkez için düzenlenen açılış törenine, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, açılışta yaptığı konuşmada, Gençlik Merkezi'nin isminin Ömer Faruk Bilgili olmasının kendisini duygulandırdığını ifade etti. Müftü Açık, merkezin gençlere her zaman açık olacağını ve Gediz'de bir boşluğu tamamlayacak önemli bir yer olacağını dile getirdi. Ayrıca, yapılan duanın ardından açılış kurdelesi kesilerek, merkezdeki çalışmalar yerinde incelendi.

Gediz Müftüsü Sebahattin Turan ise, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Gediz'de eksikliği bulunan bir gençlik merkezi olmadığını belirtti. Serdar Camii altındaki atıl vaziyetteki alanda Gençlik Merkezi'nin kurulduğunu ve merkezin gençlerin hizmetine sunulduğunu söyledi. Merkezin içerisinde spor alanı ve sohbet bölümü bulunduğunu ifade eden Turan, çocukların ders çalışabileceği odalar da olduğunu belirtti. Amacın, devletine, milletine saygılı ve çalışkan gençler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Turan, merkezde düzenlenecek programlarla manevi değerlere önem verileceğini söyledi.

Merhum Müftü Ömer Faruk Bilgili'nin ağabeyi Ahmet Bilgili ise, kardeşinin adının böyle bir eserde yer almasından dolayı ailenin çok gururlandığını ifade etti. Açılış töreninde ikramlar yapıldıktan sonra tören sona erdi.