Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Eskişehir'de balık satışları devam ediyor ve balıkçı esnafı vatandaşlara balık pişirme yöntemleri konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Vatandaşlar da balık fiyatlarının piyasaya göre uygun olduğunu ifade ediyor.

Balık sezonunun açılmasının üzerinden bir ay geçti ve hamsi, sardalya, uskumru, lüfer, çinekop, levrek, somon ve palamut gibi çeşitli balıklar Eskişehir'deki tezgahlarda yerini aldı. Özellikle hamsi büyük ilgi görüyor ve kilosu 80-100 lira arasında satılıyor. Kimi vatandaşlar balık fiyatlarını yüksek bulurken, bazıları da fiyatların normal olduğunu düşünüyor. Balıkçı esnafı her balığın kendi mevsiminde ve pişirme yöntemine göre hazırlanması gerektiğini vurguluyor.

Balıkçı dükkânında çalışan Fatih Arslanbenzer, hamsinin bol ve uygun fiyatlı olması nedeniyle talebin yüksek olduğunu belirtiyor. Arslanbenzer, balık pişirirken vatandaşların bazı yanılgılara düştüğünü söyleyerek balığı az yağda pişirmeleri gerektiğini ifade ediyor. Her balığın kendi pişirme yöntemi olduğunu vurgulayan Arslanbenzer, ızgara ve tava balığının birbirinden farklı olduğunu belirtiyor. Balık fiyatları günlük olarak değişebiliyor.

İstanbul'dan Eskişehir'e gelen emekli vatandaş Hüseyin Karakaya ise balığın çok faydalı olduğunu bildiğini söylüyor. Karakaya, balık fiyatlarının normal olduğunu düşünerek balık aldığını ve evde temizleyeceğini belirtiyor. Hamsi başta olmak üzere çeşitli balıkları tercih eden Karakaya, İstanbul'da daha fazla balık tükettiğini ifade ediyor.

Fevzi Tikçe adındaki bir diğer vatandaş ise balık fiyatlarının normal olduğunu ve zaman zaman hamsi veya istavrit aldığını belirtiyor. Balık tüketiminin fazla olmadığını dile getiren Tikçe, balık fiyatlarının piyasaya göre normal olduğunu düşünüyor.