Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 3. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı. Çalıştaya, 30 büyükşehir belediyesi ve birçok ülkeden yerel yönetimler bir araya gelerek ortak hedef ve projeler üzerinde birlikte çalıştı. Çalıştayda, Emet Belediyesi'nin projeleri de tanıtıldı.

Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, çalıştaya katılarak Emet Belediyesi olarak bakanlık destekli olarak başlatılan "Keçi Belediyeden, Süt Köylüden, Peynir Kooperatiften" projesini anlattı. Başkan Doğan, sürdürülebilir tarımsal kalkınma amacıyla Emet keçi peyniri projesinin her geçen gün ilerlediğini ve daha fazla üreticinin projeye dahil olmaya başladığını söyledi. Ayrıca mandıra kurma çalışmalarının da başladığını belirtti.

Başkan Doğan, "Keçi Belediyeden, Süt Köylüden, Peynir Kooperatiften" projesinin 2020 yılında Zafer Kalkınma Ajansı aracılığıyla hayata geçirildiğini ifade etti. Projenin istihdam, üretim, markalaşma ve sosyal sorumluluk gibi alanlarda önemli bir proje olduğunu vurgulayan Doğan, projenin devamı için 5 bin litre kapasiteli bir mandıra kurduklarını ve ilçe ve köylerdeki hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara keçi dağıtımı gerçekleştirerek hayvan sayısını artırmak için çalıştıklarını söyledi. Dağıtılan oğlaklarının geri toplanarak yeni üreticilere dağıtılacağını ve sürdürülebilirlik hedefinin devam ettirileceğini belirtti.