Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya Mevlana Araştırma Kültür ve Sanat Derneği'nin düzenlediği ney kursu büyük ilgi görüyor. Kursun eğitmenleri olan Neyzen Mustafa Cüneyt Aydın ve Abdullah Ersin Özçoban tarafından haftada bir gün düzenlenen kurs, mayıs ayı sonuna kadar devam edecek.

Neyzen Mustafa Cüneyt Aydın, yaptığı açıklamada, kursun Kütahya Mevlana Araştırma Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde gerçekleştirildiğini ve cumartesi günleri saat 13.00 ile 15.00 arasında yapıldığını belirtti. Kursun iki aşamadan oluştuğunu söyleyen Aydın, birincisinin Türk musikisi makam usul ve formuna dair teorik bilgiler üzerine olduğunu, diğerinin ise ney çalmayı öğrenmeye yönelik olduğunu ifade etti. Kurs süresince öğrencilerin ürettikleri eserlerin çeşitli etkinliklerde sergileneceğini belirtti. Aydın, Kütahya Mevlana Araştırma Kültür ve Sanat Derneği ve Aydınlar Ocağı olarak bu tür kursları uzun yıllardır farklı hocalarla düzenlediklerini söyledi. Neyin Türk musikisinde önemli bir enstrüman olduğunu vurgulayan Aydın, Hazret-i Mevlana'nın Mesnevi eserinde neyi sembol olarak kullanarak insanı anlattığını ve bu sayede neyin kutsallığını kazandığını belirtti.

Kursiyerlerden Mehmet Keçeci, 15 yıldır ney kurslarına katıldığını dile getirirken, Mesut Kutlu ise 2 yıldır kurslara katıldığını belirtti. Ney çalmayı öğrenmenin kendileri için hem bir hobiden öte, bir yaşam tarzı olduğunu söylediler. Neyin sakinleştirici bir etkisi olduğunu ve ruhani bir deneyim yaşattığını ifade ettiler.

#Kütahya #ney #müzik #kültür #sanat