Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik Tarım ve Orman Bakanlığı'nın onayını alan iki İyi Tarım Uygulamaları (İTU) projesine ev sahipliği yapıyor. Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projeleri" kapsamında 2023 yılında hazırlanan 'Pazaryeri Boncuk Fasulyesinde İyi Tarım Uygulamaları' ve 'Çukurören Acı Biberinde İyi Tarım Uygulamaları' projeleri toplamda 13 üreticiyle hayata geçirildi.

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Projeler kapsamında eğitim ve yayım çalışmaları, tüketicilerin bilinçlendirilmesi, tanıtım faaliyetleri, demonstrasyon faaliyetleri gibi faaliyetler sürdürülüyor. Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ve Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu kontrolörlerinden oluşan bir ekip, saha denetimi yaparak ürünlerden numuneler alıyor ve kalıntı analizi gerçekleştiriyor. Projede kullanılmak üzere gübreler üreticilere dağıtılıyor" dedi.