Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Kütahya'nın Gediz ilçesinde siyasi bir gerilim yaşanıyor. Özellikle okul servisleri ve halk dolmuşlarının hareket saatleri konusu, Gediz Belediyesi'nin attığı adımlarla gündeme gelmiş durumda. Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti İlçe Başkanları, dar gelirli ailelerin çocuklarını okul servislerine verememesi konusunu dile getirmiş ve Gediz Belediyesi'nin bu konuda önemli bir adım attığını açıklamışlar. Belediye, halk minibüslerinin saatlerini okul giriş ve çıkış saatlerine göre ayarlayarak, dar gelirli vatandaşların rahatlamasını sağlamış.

2023-2024 eğitim öğretim yılından beri ilçedeki servis fiyatlarının dar gelirli aileleri zorladığı konusu muhalefet partileri tarafından dile getirilmiş ve belediye meclis toplantısında da tartışılmıştı. Bu gelişmelerin ardından Gediz Belediyesi, dar gelirli aileleri sevindirecek bir karar alarak, dolmuş güzergahlarını ve saatlerini yeniden düzenledi.

Bu kapsamda, öğrencilerin halk minibüslerinden faydalanabilmesi için Atatürk Ortaokulu, Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gediz Kız ve Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi, Garaj, Muhipler ve Umurbey Mahallelerinden ek seferler düzenlendi. Ayrıca Kızıltepe ve Ergenekon mahallesinde oturan öğrenci velileri, kendi çocukları için de dolmuş saatlerinde düzenlemeler yapılması talebinde bulundu. Konunun önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.