Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Sağlık Bakanlığı, ülkemizde çocuk sağlığını korumak, hastalıkları azaltmak ve bebek ve çocuk ölümlerini önlemek amacıyla "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" adı altında bir çalışma yürütmektedir. Bu program, diğer çocuk sağlığı programlarıyla paralel olarak yürütülmektedir.

Program kapsamında, emzirme ve anne sütünün öneminin farkındalığını artırmak için her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Emzirme Haftası düzenlenmektedir. Bu haftada farklı etkinlikler düzenlenerek konuya dikkat çekilmektedir. Her yıl farklı bir renk ve tema seçilmektedir. Bu yılın renk olarak fuşya ve tema olarak da "Çalışan Ebeveyni Güçlendir" belirlenmiştir. Bu nedenle etkinliklerde çalışan personel fuşya renkli kıyafet ve aksesuarlar kullanmış, stantlar da fuşya renkli süslemelerle donatılmıştır.

"Çalışan Ebeveyni Güçlendir" sloganıyla özellikle çalışan annelere emzirme konusunda destek olunması ve bu konuda neler yapabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. Emzirme Haftası boyunca ilimizde konunun önemi vurgulanmış, toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. İlçe sağlık müdürlükleri ve hastanelerde yapılan etkinliklerden bazı fotoğraflar aşağıda yer almaktadır.


#Sağlık #EmzirmeHaftası #ÇalışanAnnelereDestek #AnneSütü #ÇocukSağlığı #SağlıkBakanlığı