Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Defterdarı İbrahim Gündüz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay'ı Ziyaret EttiAfyonkarahisar Defterdarı İbrahim Gündüz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay'ı Ziyaret Etti

Eskişehir İnönü Belediye Başkanlığı, Şeyh Kuddusi (Alçengel) Camii'ndeki restorasyon çalışmalarına devam ediyor. İnönü Belediyesi tarafından başlatılan ve halen devam eden restorasyon çalışmalarını incelemek üzere bölgeye giden Başkan Kadir Bozkurt, yüklenici firma ve belediye personelinden bilgi aldı. İnönü Belediyesi, ilçe genelinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarını sürdürerek aynı zamanda tarihi yapıları koruyarak ilçenin tarihi dokusunu korumayı hedefliyor. 900 yılı aşkın bir tarihe sahip olan Şeyh Kuddusi Camii'nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları kapsamında, temel güçlendirme, taşıyıcı gövde duvarların güçlendirilmesi, çatı ahşap makas sisteminin yenilenmesi ve kiremitlerin değiştirilmesi gibi işlemler yapılacak. Bu çalışmaların sonucunda tarihi cami, estetik bir görünüme kavuşacak.


İlçe sakinleri, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'u ve ekiplerini yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ederek teşekkür etti. Bu sayede Şeyh Kuddusi Camii'nin restore edilmesi ve ilçenin tarihi mirasının korunması noktasında büyük bir adım atıldığı belirtildi.