Gözden kaçırmayın

Toplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi YapıldıToplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi Yapıldı

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, 10 Ekim Ruh Sağlığı Günü etkinlikleri kapsamında bir dizi aktivite düzenledi. Etkinliklerde TRSM Üyeleri tarafından oluşturulan "Ritim Ekibi", "Folklor Ekibi" ve "Şarkı ve Şiir Ekibi" sahne aldı. Katılımcılar, duygusal ve eğlenceli anlar yaşadılar.

Etkinliğe, Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Serkan Telli, Başhekim Yardımcıları Uz. Dr. Gülten Yılmaz, Uz. Dr. İbrahim Aslan, Hastane Yöneticileri, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, Psikologlar ve Kütahya Şizofreni ve Yaşam Derneği Başkanı Hasan Ünal da katıldı.

Günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yapan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Merve Akkuş, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 1948'de yaptığı tanıma göre sağlık, sadece bedensel değil ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak kabul edilmektedir. Geçmişte ruh sağlığı, bedensel sağlığın gerisinde kalmış ve tıbbın dışında bir alan olarak algılanmıştır. Ancak günümüzde ruh sağlığı sorunları dünya genelinde her sekiz kişiden birini etkilemektedir. DSÖ, 1992'den bu yana her yıl 10 Ekim'i Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak belirlemiştir. Bu günün amacı, toplumlarda ruh sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak ve ruh sağlığını desteklemektir. Bu yılki tema ise "Ruh Sağlığı Evrensel Bir İnsan Hakkıdır" olarak belirlenmiştir. Dr. Akkuş, herhangi bir ruh sağlığı sorunuyla karşılaştığımızda dinlenilmek, anlaşılmak, önemsenmek ve ruh sağlığı uzmanına danışmak gibi haklara sahip olduğumuzu belirtti.

#Kütahya #RuhSağlığıGünü #ToplumRuhSağlığıMerkezi #Etkinlik #Sağlık