Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kütahya'da havaların soğuması ve hastalıkların artmasıyla birlikte, vatandaşlar bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için aktarlara akın ediyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, aktar Rahmi Şen, satışların arttığını belirtiyor.


Rahmi Şen, "Bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerden zencefil ve zerdeçalı toz halinde bir kase yoğurda karıştırarak tüketebiliriz. Ayrıca propolis, polen ve balı da bir arada kullanabiliriz veya propolisi sıvı olarak bir çay bardağı suya 15 damla damlatarak tüketebiliriz" diyor.


Rahmi Şen, yeşilçay ve ekinezyayı demleyerek içebileceğimizi söylüyor ve ıhlamur, kekik, hibiskus, tarçın, adaçayı, kuşburnu, zerdeçal, zencefil ve ayva yaprağının kış aylarında mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.


Aktar Fatma Şen ise, çörek otuna dikkat çekiyor ve "Peygamber efendimizin hadisi var, çörek otu ölüm hariç her derde devadır" diyor.


#Kütahya #hastalık #bağışıklıksistem #aktarlar #bitkiselçözümler #zencefil #zerdeçal #propolis #polen #bal #yeşilçay #ekinezya #çörekotu