Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

TÜRSAB Eskişehir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgür Ersoy, Eskişehir'de turist sayısının geçen yıllara yaklaştığını ve kış döneminde turizmin yoğun geçeceğini söyledi. Pandemi nedeniyle yaşanan düşüşe rağmen, turist sayısında hızlı bir toparlanma olduğunu belirten Başkan Ersoy, temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70-80 oranında turist sayısına ulaştıklarını ifade etti. Eylül, ekim ve kasım aylarının da Eskişehir için yoğun bir dönem olacağını söyleyen Ersoy, kentteki otel doluluk oranlarının eylül ayında yüzde 80'e kadar çıktığını vurguladı.

Eskişehir'de geride bırakılan yaz turizm sezonunu değerlendiren TÜRSAB Eskişehir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgür Ersoy, kentteki kış turizmi beklentilerini açıkladı. Pandemi nedeniyle turist sayısında düşüş olduğunu ancak hızlı bir toparlanma yaşandığını belirten Başkan Ersoy, temmuz ayında geçen yıla yakın bir turist sayısına ulaştıklarını söyledi. Eylül, ekim ve kasım aylarının yoğun geçeceğini ifade eden Ersoy, kentteki otel doluluk oranlarının eylül ayında yüzde 80'e kadar ulaştığını belirtti.

Türizm yoğunluğunun artmasında yapılan etkinliklerin önemli bir etken olduğunu dile getiren Başkan Ersoy, Eskişehir Ticaret Odası'nın şehre kazandırdığı fuar alanının bu etkinliklere katkı sağladığını söyledi. Ayrıca Eskişehir'in ilçelerinde gerçekleştirilen etkinliklerin de yerli ve yabancı turistlerin bölgede konaklamasını sağladığını ifade etti. Başkan Ersoy, turizmin merkezle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayarak ilçelerin de kullanılması gerektiğini belirtti.

Yabancı turistlerin de son dönemlerde Eskişehir'e ilgi gösterdiğini belirten Başkan Ersoy, Bulgaristan, Romanya ve diğer Balkan ülkelerinden talepler aldıklarını söyledi. Ayrıca Rusya'daki Akkuyu Nükleer Enerji Santralinde çalışanların da turistik olarak Eskişehir'i ziyaret ettikleri bilgisini paylaştı. Başkan Ersoy, şehrin popülerliğinin sadece turizm merakıyla sınırlı olmadığını ve sağlık, kültür ve spor gibi farklı turizm dallarında da pay sahibi olacağına inandığını ifade etti.