Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çevreye duyarlılık göstererek yağmur sularının kontrol altına alınması için bir proje başlattı. Proje, Kütahya OSB Yönetimi'nin liderliğinde gerçekleştiriliyor ve amacı yağışlı dönemlerde oluşabilecek su birikintileri ve sel risklerini önlemek, su yönetimini etkin bir şekilde gerçekleştirmektir.

Proje kapsamında, Kütahya OSB giriş yolunun altına 32 metre uzunluğunda ve 4x2 metre genişliğinde bir menfez sistemi inşa edildi. Ayrıca, toplamda 1.85 kilometre uzunluğundaki kanal ile yağmur suyu hatlarından gelen suların bölge dışına güvenli bir şekilde tahliye edilmesi sağlandı. Bu sayede tarım alanları ve sanayi tesisleri yağışların etkilerinden korundu.

Projenin uygulanmasında Devlet Su İşleri önemli bir iş birliği ortağı oldu. Toprak kanal açma çalışmalarında personel ve iş makineleriyle destek sağlayarak, yağmur sularının ilgili dere yatağına güvenli bir şekilde tahliye edilmesine katkıda bulundu.

Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, projenin çevresel ve tarımsal etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Eskioğlu, "Yağmur sularının etkilerini minimize etmek ve sel baskınlarına karşı güvenli bir altyapı oluşturmak, bölge ekonomisine ve çevreye yönelik sorumluluğumuzun bir gereğidir. Geçtiğimiz yıl tamamlanan yağmur suyu kanal projesinden sonra bu yılki altyapı iyileştirmesi ile yağışların getirdiği risklere karşı daha güvenli bir çevre oluşturduk. Bu projede bizlere destek olan Devlet Su İşleri'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.