Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AFSÜ), Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) tarafından düzenlenen "Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Araştırma, Veri Analizi, Raporlama ve Yayımlama Süreci Eğitimi" sona erdi. Eğitime beş farklı üniversiteden katılan eğitimciler katılım sertifikası aldı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen eğitim, Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş tarafından AFBEL Otel'de gerçekleştirildi.

Rektör Okumuş, eğitimi organize edenlere, eğitimciler ve katılımcılar kutlayarak, nitelikli bilimsel eğitimlerin lisansüstü öğrenim sürecinde aday akademisyenlerin kariyerlerinde önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. AFSÜ olarak bu tarz eğitim çalışmalarına devam edeceklerini belirten Rektör Okumuş, öğrenci ve akademik personelin kapasitelerini ve performanslarını üst seviyede kullanmalarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Sağlık bilimleri lisansüstü öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitime, AFSÜ ve bölge üniversitelerinden toplamda 20 öğrenci katıldı. Eğitimin süresi üç gün olarak belirlendi. Programda, bilimsel araştırma türleri, araştırma konusunun seçimi, literatür tarama, araştırmanın amacı ve önemi, etik ihlaller, yöntemin belirlenmesi gibi temel konular üzerinde teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Ayrıca TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler hakkında da detaylı bir sunum yapıldı.

Eğitimi tamamlayan katılımcılara Bahçeşehir Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve AFSÜ öğretim üyeleri tarafından katılım sertifikaları takdim edildi.

#AFSÜ #SağlıkBilimleri #BilimselEğitim #TÜBİTAK #Eğitim