Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) kulüp ve topluluklarının öğrencilere tanıtıldığı bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikte öğrenci kulüp ve toplulukları ile paydaş kurumlar Barış Manço Şölen alanında stant açtılar. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Gürbüz Bıdık ve öğrenciler de etkinliğe katıldılar. Kulüp ve topluluklar, stantlarda öğrencilere bilgiler verdi ve etkinlik sonrasında "Grup Açık Konuşalım" konseri gerçekleştirildi. Rektör yardımcıları ve öğrenci kulüp ve toplulukları, stantları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ettiler.



AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim dönemine hızlı bir şekilde başladıklarını belirtti. Karakaş, kulüp ve toplulukların öğrencilerle buluşturulması konusundaki önemi vurgulayarak, üniversite eğitiminin bilgi, kültür ve sosyal ayaklarının olduğuna inandıklarını dile getirdi. Bu etkinlikle başladıkları sosyal faaliyetlere Büyük Taarruz Kısa Film Festivali ve Milli Sinema Günleri gibi etkinliklerle devam edeceklerini söyledi.



Karakaş, üniversite imkanlarının kulüp ve topluluklar için seferber edildiğini ifade ederek, bu faaliyetlerin desteklenmesi ve daha büyük organizasyonlara imkan sağlanması gerektiğini belirtti. Kültür ve sosyal faaliyetlerin öncelikli politikalar arasında olduğunu ve öğrencilerin sosyalleşmesi ve topluma katılımının güçlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Yönetim olarak kulüp ve toplulukları desteklediklerini sözlerine ekledi.



Karakaş, bu yıl 8 bin 500'ün üzerinde yeni kayıt yapılmasının üniversite açısından bir rekor olduğunu ifade etti. Bu sayede öğrencilerin kulüp ve topluluk faaliyetlerine katılmalarının sağlandığını ve ara sınıftaki öğrencilere de bu etkinliklerle yeniden hatırlatma ve katılım fırsatı sunulduğunu söyledi. Etkinliğin ardından Grup Açık Konuşalım konseri gerçekleştirildi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir soliste çiçek takdim etti.



#AKÜ #kulüpler #topluluklar #üniversite #etkinlik #kültür #sosyalfaaliyetler #öğrenciler