Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Caner Tayfur ve Trafik Başkanı Muhittin Ayhan, Eskişehir'de çekici, kamyon ve tanker gibi büyük araçlara yönelik yapılan kontrolleri denetledi. İki yetkili, Eskişehir-Ankara karayolunda bulunan trafik kontrol noktasını ziyaret etti ve büyük araçlara yönelik gerçekleştirilen kontrolleri inceledi. Müdür Yardımcısı Tayfur ve Başkan Ayhan, görevli personellerle görüştü.

Eskişehir Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan Solak, yaptığı açıklamada, yüksek hacimli araçlara yönelik düzenli denetimlerin ölümlü ve ağır yaralanmalı trafik kazalarını azaltmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Solak, ülkede çekici, kamyon ve tanker gibi araçların yaklaşık olarak araçların yüzde 3,5'ini oluşturduğunu ve bu araçların trafikte özellikle şehirlerarası yollarda daha fazla bulunduğunu söyledi. Bu tür araçların taşıdığı yüklerin büyüklüğü nedeniyle trafik kazalarında daha büyük zararlara yol açabilecekleri vurgulandı. Bu nedenle, yük taşıyan araçların trafikte güvenli bir şekilde seyretmelerinin sağlanması için tedbirler ve denetimlerin büyük önem taşıdığı belirtildi.

Trafik görevlileri, yük taşıyan araçların hızını, çalışma ve dinlenme sürelerini, yorgun araç kullanımını, taşınan yükün ağırlığını ve diğer yol kullanıcılarının güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde uygun olup olmadığını denetliyorlar. Ayrıca, arka bariyer koruma çerçevesi ve işaret levhası reflektörlerinin mevzuata uygunluğu da kontrol edilmektedir. Özellikle otoyol ve devlet karayollarında duraklamak, park etmek, hatalı şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme ve yakın takipten kaçınılması gerektiği vurgulanmaktadır. Yük taşıyan araç şoförlerinin trafik kurallarına uymaları ve yeterliliklerini sağlamaları da büyük önem taşımaktadır. Trafik görevlileri bu konuları 7 gün 24 saat esasına göre titizlikle denetlemektedir.

Son olarak, Eskişehir'de yapılan büyük araç denetimlerine katılan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Caner Tayfur ve Trafik Başkanı Muhittin Ayhan, trafik güvenliğini sağlamak için yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek görevli personellerle görüşmüşlerdir. Eskişehir'de yapılan bu tür denetimler, trafik kazalarının azaltılması ve yolların daha güvenli hale getirilmesi amacıyla sürdürülmektedir. #Eskişehir #trafikdenetimi #büyükaraçkontrolleri #trafikgüvenliği