Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik'te düzenlenen bir Endüstriyel Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Beydemir, doğal kaynakların hızla tükenmeye başladığı, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi tehlikelerin geleceği tehdit ettiği bir dönemde bu çalıştayın önemli bir platform olduğunu vurguladı. Rektör Beydemir, üniversitenin sanayicilere destek sağlamak amacıyla Endüstriyel Sürdürülebilirlik Disiplinlerarası Yüksek Lisans Programı'nı açtığını ve bu program kapsamında yapılan çalıştayın farklı sektörlerden ve öncü firmalardan sürdürülebilirlik uygulamalarının paylaşıldığı bir platform olduğunu söyledi.




Rektör Beydemir'in konuşmasında, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin çevre konularında da başarılı olduğu belirtildi. Üniversitenin Sıfır Atık Belgesi kazanan merkez ve ilçe kampüsleriyle Türkiye'deki üniversiteler arasında 15. sırada yer aldığı ifade edildi. Ayrıca üniversite, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile bir iş birliği protokolü imzalayarak sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda araştırma ve projeler yürütmeye başladı. Rektör Beydemir, mermer ve seramik sektörlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde "İnert Atık Belgesi" için "Yorumlu Teknik Rapor Hizmeti" başlattıklarını da belirtti.




Rektör Beydemir'in konuşmasında, üniversite-sanayi iş birliklerinin önemine de vurgu yapıldı. Üniversitenin BARUM (Bilecik Araştırma ve Teknoloji Merkezi) sayesinde pek çok sanayi kuruluşuna üretim, inovasyon ve AR-GE alanlarında destek verdiği ifade edildi. BARUM'un 2022 yılı boyunca 25 farklı sanayi kuruluşuna 270 analiz yaptığı ve analiz yaptıran sanayi kuruluşları sayısında 3,5 kat artış sağlandığı belirtildi. Ayrıca, üniversitenin Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi'nde 1 yıl gibi kısa bir sürede 120 akademisyenin proje desteği aldığı da paylaşıldı. Rektör Beydemir ayrıca üniversitenin makale ve atıf sayılarında da artış olduğunu ve yayın sayısının son 3 yılda %70 oranında artarak 809'a çıktığını söyledi. Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü'nün de firmalarla görüşerek AR-GE ve patent desteği sağladığı ifade edildi.




Programda ayrıca Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Alanyalıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Murat Sürekli ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da konuşma yaptı. Program sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.