Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, "Ünlüler Okulu" olarak bilinen Afyon Lisesi'nin tarihine odaklanan bir kitap ve belgesel projesine öncülük ediyor. Bu proje, Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyon Lisesi'nin işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Kitap ve belgeselde, Afyon Lisesi'nden mezun olan kişilerle röportajlar yapılacak ve okulun arşivinde bulunan fotoğraflar ve belgeler de kullanılacak. Projenin telif ve kullanım hakları Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda olacak.

Afyon Kocatepe Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Rıfat Yağmur, Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun, Araştırma Görevlisi Hakan Yılmaz ve Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar tarafından hazırlanacak olan kitap ve belgeselde, Afyon Lisesi mezunlarının eğitim, hukuk, kültür, iş ve sanat alanlarında önemli konumlara gelmesi üzerine röportajlar yer alacak. Ayrıca, okulun arşivinde bulunan fotoğraf ve belgeler de belgesel ve kitapta yer alacak. Telif ve kullanım hakları, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda olacak.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon Lisesi'nin 129 yıllık kuruluş kutlamalarında bu projeye destek vermelerinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Serteser, alanında uzman akademisyenlerin bu projede yer almasının da dikkat çekici olduğunu vurguladı. Bu kitap ve belgesel sayesinde, Afyon Lisesi'nin asırlık serüveni ortaya çıkacak ve gelecek nesillere miras olarak kalacak. Serteser, Afyonkarahisar Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne destekleri için teşekkür etti.

Afyon Lisesi'nin tarihi, ilk olarak 1912 yılında Servet-i Fünun dergisinde yayınlanan bir yıllıkta "Afyon Rüşdiye Mektebi" adı altında yer aldı. Yıllıkta okulun kuruluş tarihi olarak Ağustos 1894 belirtilmiştir.

Afyon Lisesi, "Ünlüler Okulu" olarak da bilinmektedir. Mezunları arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, sinema yönetmeni Yücel Çakmaklı, ses sanatçıları Emel Müftüoğlu ve Nejat Özyılmazel, emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, eski Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy, eski Maliye Bakanı İsmet Attila, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Ulaştırma Bakanı Arif Demirer, Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, gazeteci-yazar Selahattin Duman, TRT spor spikeri Tansu Polatkan ve birçok siyasetçi, hukukçu ve sanatçı yer almaktadır.