Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Anadolu Üniversitesi, 'NSCLC Tedavisine yönelik Akt İnhibitörü Tiyazol-Hidrazon Hibridi Bileşiklerin Geliştirilmesi' başlıklı projeyle TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Bu proje, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop'un akademik danışmanlığını yaptığı Cafer Batuhan Kılınç tarafından yürütülecek. 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek alacak olan proje, antikanser ilaç Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlamayı hedeflemektedir.



Cafer Batuhan Kılınç, TÜBİTAK'tan destek kazanan projesiyle ilgili yaptığı konuşmada, NSCLC adı verilen küçük hücreli olmayan akciğer kanserinin halk sağlığı için büyük bir tehdit olduğunu belirtti. Geleneksel kemoterapinin dezavantajlarından kaçınarak daha etkili bir tedavi yaklaşımının arandığını söyleyen Kılınç, tümör hücrelerine seçici sitotoksik aktivite gösteren ve daha tolere edilebilir moleküler hedefe odaklanan NSCLC tedavisinin önem kazandığını ifade etti. Projeleri kapsamında, bu tedavi için tasarlanan özgün tiyazol-hidrazonhibridi Akt inhibitörlerinin sentezi, spektral karakterizasyonu ve in vitro aktivite çalışmalarının gerçekleştirilerek patent başvurusunun yapılması ve elde edilecek verilerin antikanser ilaçların Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlaması hedeflenmektedir.



Cafer Batuhan Kılınç, projesinin TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı tarafından desteklenmesinin kendisine gurur verdiğini belirtti. Ayrıca, projenin her aşamasına katkı sağlayan danışmanı Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop, projenin hazırlık aşamasında destek olan Prof. Dr. Ahmet Özdemir ve in vitro etki testlerinde sağlayacakları destek için Prof. Dr. Gülşen Akalın Çiftçi'ye teşekkürlerini iletti.



Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop ise projenin Eczacılık öğrencilerini proje hazırlama ve ilaç Ar-Ge çalışmalarına dahil etme konusundaki önemine dikkat çekerek, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı gibi lisans öğrencilerinin Ar-Ge çalışmalarını destekleyen programların akademik ve endüstriyel alana deneyimli mezunlar kazandırmak adına büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Altıntop, bu projede akademik danışmanlık yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.



#AnadoluÜniversitesi #TÜBİTAK #NSCLCTedavisi #AkciğerKanseri #BilimAlanındaDestek #EczacılıkÖğrencileri #ArGe