Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin düzenlediği 'Milli Mücadele'nin Siyasi ve Askeri Örgütlenmesi' konulu konferans, Prof. Dr. Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Güllüpınar, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Burhan Sayılır ve Prof. Dr. Kemal Yakut gibi birçok öğretim elemanı ve öğrencinin katılım gösterdiği konferans, büyük ilgi gördü.

Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Güllüpınar, etkinliğin açılışında Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıktıklarını vurgulayarak, konferansa katılanlara teşekkür etti. Prof. Dr. Güllüpınar, Milli Mücadele'nin herkes için büyük bir anlam taşıdığını belirtti.

Konferansta gerçekleşen konuşmalardan birinde, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Sayılır konuştu. Prof. Dr. Sayılır, "Fikren ve fiziken, en önemlisi de psikolojik olarak yıkılmış bir toplumu son bir kez daha mücadeleye dahil etmek çok zordu" dedi. Milli Mücadele'nin kıymetinin büyük olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sayılır, birçok cemiyetin ve vatanseverin fikrin ve inancın yeşermesinde önemli rolü olduğunu belirtti. Milli Mücadele'nin uzun süreçlerinden bahseden Prof. Dr. Sayılır, katılımcıların sorularını cevapladı ve görseller paylaştı.