Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Gece saat 22.30 sularında Kütahya'nın Domaniç ilçesinde yaşanan olayda bir ayı, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk'ün evinin karşısında bulunan bir parka girdi ve hırçın hareketlerle parkın avlusunu söktü. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda, ayı parkta bulunan gençleri kovaladı. Ayı daha sonra kayıplara karıştı.

Bir genç olan Samet Koyun olayı şu şekilde anlattı: "Parkta oturuyorduk, birden bir gürültü koptu. Ayı tel örgüleri sökmeye çalışıyordu. Korkup kaçtık. Ayının üzerimize geldiğini görünce motorlarımıza binip kaçtık. Ülkü Ocakları başkanımızın yanına gidip olayları ona anlattık."

Ülkü Ocakları Başkanı Salih Turan ise olayla ilgili şunları söyledi: "Gençler yanıma gelip belediye başkanının evinin önündeki parka ayı saldırdı deyince hemen başkanımızı arayıp uyardım. Sonra da olay yerine gittim. Ayı kaçmıştı."

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, ilçenin ormanlık bölgelere yakın bir konumda olduğunu belirterek şunları söyledi: "Tam karşımızdaki parkta oturan gençler, ayının geldiğini fark etmişler. Biz de aynı saatlerde evimizde misafirlerimizi uğurlarken, şükür ki ayıyla karşılaşmadık. Haberi alınca güvenlik kamerası kayıtlarını inceledik. Ayının telleri devirdiğini ve parkın çevresini yıktığını gördük. Ayının şehir merkezine doğru koştuğunu gösteren kayıtları polisimize bildirdik. Ancak polis ekipleri gece boyunca arama yaptı ancak ayıyı bulamadı. Muhtemelen tekrar ormanlık alana dönmüştür."

Domaniç Belediye Başkanı ayrıca, vatandaşları da olaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Son zamanlarda köylerden benzer haberler alındığını belirten Başkan Ertürk, özellikle gece saatlerinde ıssız yerlerde kimse bulunmamasını istedi. İlçe Emniyet Amirliği ekipleri de olayın ardından bölgede devriye atarak güvenlik önlemlerini artırdı.

#Kütahya #Domaniç #ayı #park #güvenlik