Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Eskişehir'de havaların soğumaya başlamasıyla birlikte oto yıkama esnafı için zorlu bir sezon başladı. Eskişehir'de uzun yıllardır oto yıkama işiyle uğraşan Fahri Toğrul, soğuk havalarda çalışmanın kendilerini zorladığını belirtti. Toğrul, geçtiğimiz yaz mevsiminde bekledikleri iş yoğunluğunu yakalayamadıklarını söyledi. Vatandaşların otomobil bakımlarını ikinci plana attıklarını düşündüklerini ifade etti. Toğrul, maliyetlerin artmasına rağmen fiyatlarını sabit tutmaya çalıştıklarını belirtti. Ancak vatandaşların mevcut fiyatları bile beğenmediğini dile getirdi. Kış döneminde işlerin yarı yarıya azaldığını ve vatandaşların ekonomik ya da başka nedenlerle otomobillerini yıkatmayı aksattıklarında işlerin etkilendiğini söyledi.

Oto yıkama sektöründe en hareketli dönemin yaz mevsimi olduğunu belirten Toğrul, her geçen dönemde hareketliliğin azaldığını söyledi. Yaklaşan kış sezonunda da işlerinin normal seyrinin altına düşebileceğinden endişeli olduklarını ifade etti. Bu dönemdeki işlerin önceki yıllara göre azaldığını belirtti. Tatil ve düğün sezonunun olduğu yaz döneminde işlerin çok arttığını ancak bu sezonun diğerlerine göre hareketli olmadığını belirtti. Gurbetçilerin gitmesiyle birlikte günlük otomobil yıkama sayılarının 25'ten, 15'e düştüğünü söyledi. Kış mevsiminde işlerin az olduğunu çünkü insanların arabalarını ayda iki kez yıkatmak yerine kış döneminde 1 kez yıkattıklarını ifade etti. Fiyatlardan da şikayetçi olan vatandaşların olduğunu söyledi. Pos cihazlarının kullanımının artmasıyla eldeki nakit akışının da azaldığını belirtti. Kış sezonu için pek umutlu olmadıklarını söyleyen Toğrul'un temennisi ise en azından normal sezon düzeyinde işlerin olmasıydı.