Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Kutlu Olsun!Gaziler Günü Kutlu Olsun!

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve DIŞYÖNDER iş birliğinde, sanayici ve iş insanlarının katılımıyla "İhracat Çalıştayı" düzenlendi. Etkinlikte, dış ticaretin gelişmesine önemli ölçüde katkı sunacak konular ele alındı. Toplantının açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir'in önemli bir ihracat kenti olduğunu vurgulayarak, kilogram başına yapılan ihracatın Türkiye ortalamasının yüzde 25 üzerinde olduğunu belirtti. Kesikbaş ayrıca, gençlere bilgi paylaşımı üzerine gerçekleştirilen bu çalışmanın verimli bir toplantı olmasını dilediğini ifade etti.

Eskişehir Genç İş Adamları Derneği (ESGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Entok, bir toplantının gerçekleştirildiğini ve ihracat ile ilgili tüm konuların tartışılacağını belirtti. Yeşil dönüşüm ve finansman usulleri gibi ihracatın devamlılığı için önemli konuların ele alınacağını söyleyen Entok, etkinliğe emek veren herkese teşekkür etti.

DIŞYÖNDER İhracat Komitesi Başkanı Umut Rallas ise Eskişehir'in ihracat rakamının 4 milyar doları aştığını ancak bu rakamın yeterli olmadığını belirtti. Rallas, ihracat gibi zorlu bir yolculukta tecrübeli isimlerin yanlarında olmasının gençler için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Rallas ayrıca, genç sanayicilerin ve ihracatçıların yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İlk oturumda, "Sürdürülebilir İhracat ve Yeşil Dönüşüm" konusu ele alındı. Dış Ticaret ve Finans Danışmanı Nilüfer Arıak, ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Koordinatörü Ömer Benli ve ESTÜ Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe konuşmacı olarak yer aldı. Programın ikinci oturumunda ise "İhracatın Finansmanı ve KDV İadelerinde Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri" konusu ele alındı. Global Pass Gate Kurucusu Ali Sofyalıoğlu moderatörlüğünde konuşan Halil Cabar, Önder Ergen ve İhsan Fatih Şahin, bilgi ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı. Toplantıda ayrıca katılımcıların soruları yanıtlandı.