Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2023 yılı Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında Masa Başı Tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat, HAP Başkanı ve Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Serkan Telli'nin yönetiminde gerçekleştirildi ve tüm HAP ekibi hazır bulundu. Başhekim Telli, tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada, tatbikat senaryosu, güvenlik tedbirleri, oluşturulacak bakım alanları ve diğer önemli konular üzerinde çalışmalarını tamamladıklarını belirtti. Tatbikatın amacının herhangi bir afet durumunda hastanenin nasıl organize olacağını bilmek ve hızlı şekilde harekete geçmek olduğunu vurgulayan Telli, hastanelerin insanların ilk başvuracağı yerler olduğunu ve bu nedenle her zaman hazır durumda olmaları gerektiğini ifade etti.

Hastane Afet ve Acil Durum Planı, hastanelerde afet ve acil durum yönetimini geliştirmek amacıyla düzenlenen ve ulusal sağlık sisteminin merkez ve il düzeyinde afet yönetiminin tüm evrelerini kapsayan bir plan olan HAP'tır. Bu planın amacı hastanelerin fiziksel ve fonksiyonel olarak afete hazırlıklı ve dayanıklı olmalarını sağlamak ve bu yönde çalışmalar yapmaktır. HAP, hastanelerde afet durumlarında alınacak tedbirler, bakım alanlarının oluşturulması, hasta kayıtlarının düzenlenmesi, hasta yakınlarının ve medyanın bilgilendirilmesi, diğer kurumlarla iş birliği yapılması ve ihtiyaç duyulan malzemelerin temini gibi konuları içermektedir. Bu plan sayesinde hastaneler, afetler ve acil durumlar karşısında daha etkili ve koordineli bir şekilde müdahale edebilme yeteneğine sahip olmaktadır.