Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bu yıl başlayan patates hasadı sona ermek üzere. İlçede 800'ün üzerinde patates üreticisi tarafından 40 bin dekarlık alanda ekim yapılan patates, kilogram başına 9 ile 15 lira arasında alıcı buluyor. Patatesler tarladan özel makinelerle sökülüp işçiler tarafından özenle çuvallara dolduruluyor. Satışa hazır hale getirilen patatesler ise kamyonlarla İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Adapazarı, Kocaeli gibi Türkiye'nin çeşitli illerine gönderiliyor.

Patates üreticisi Necati Aydoğan, bu yıl yağışların azlığı nedeniyle rekoltenin düşük olduğunu belirtti. Aydoğan, "Şu anda söktüğümüz patatesler riviera cinsi tohumluk patatesler. İkinci ekip yapmıştık. Daha önce bu arazide arpa vardı. Arpayı haziran ayında hasat ettik ve yerine ikinci ürün olarak patates ekimini gerçekleştirdik. Artık yılda iki ürün almaya çalışıyoruz. Kilogramı 10 ila 11 lira arasında olan patateslerimizi yemeklik olarak satıyoruz, tohumluk patateslerimizin kilogramı ise 17 ile 20 lira arasında değişiyor. Artık kendi tohumumuzu kendimiz yetiştirme kararı aldık. Diğer bölgelere bağımlı olmaktan kurtulacağız. Yağışlardan dolayı bu yıl rekoltemiz düşük olsa da, tarlalarını düzenli bir şekilde işleyen üreticilerimizin başarısı sayesinde güzel bir ürün aldık. Rekoltemiz 2,5 ile 5 ton arasında değişiyor. Ayrıca agria cinsi patatesimiz de bulunuyor. Bu patatesin kilogram fiyatı biraz daha yüksek, 16 ila 17 lira arasında değişiyor. Afyon bölgesinde Sandıklı, toprak yapısı ve iklimi nedeniyle vazgeçilmez bir patates üretim alanıdır. Agria patatesi lezzeti ve kışa dayanıklılığı bakımından da oldukça başarılıdır" dedi.