-

Gözden kaçırmayın

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi VerdiVali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi Verdi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi'nin açılışı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye'de bir ilk olan bu merkez, özel bireylerin eğitim ve istihdamını sağlamayı hedefliyor. Tesiste bulunan park ve kafe, dezavantajlı bireylerin rehabilite olabilmelerine olanak tanıyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in liderliğinde gerçekleştirilen proje, 3.8 milyon TL yatırımla hayata geçirildi. Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, açılışta yaptığı konuşmada, Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi'nin diğer gastronomi projelerinden farklı olduğunu belirtti. Engelli bireylerin gastronomi alanında faaliyet gösterebilecekleri ve deneyim kazanabilecekleri bir tesisin ortaya konulduğunu söyledi. Bugüne kadar 150'den fazla öğrencinin eğitim aldığı merkezde birkaç kişi de istihdam edildi.

Açılış töreninde konuşan Milletvekilleri, merkezin Afyonkarahisar için önemine dikkat çekerek tesisin şehre hayırlı olmasını dilediler. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise Gastronomi Şehri Afyonkarahisar'da engelsiz bir mutfak kurulması gerektiğini belirtti. Merkezin tüm vatandaşları gastronomi markası etrafında birleştireceğini ve şehre büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, merkezin engelli bireylerin istihdamına da katkı sağlayacağını söyledi.

Vali Yiğitbaşı, Engelsiz Gastronomi Mutfağı'nın kurulmasına destek veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve projeye katkı sunan Zafer Kalkınma Ajansı başta olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı ve merkezi incelemek için Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri mutfağa girdi.

Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi'nin açılışına Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, özel bireyler ve çok sayıda vatandaş katıldı. #Afyonkarahisar #EngelsizGastronomiMutfağı #TerapiMerkezi