-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de sonbaharın gelmesiyle birlikte mevsimlik ayakkabı satışlarına başlandı. Ayakkabıcılar Odası Başkanı Nejat Madenoğlu, gardıroba kaldırılacak ayakkabıların bakımı, boyanması ve temizliğinin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Ekim ayıyla birlikte hava sıcaklıklarının azalmasıyla yazlık ayakkabıların yerini mevsimlik ayakkabılara bıraktığını belirten Madenoğlu, yazlık ayakkabıların direkt olarak gardıroba kaldırılmaması gerektiğini söyledi. Ayakkabıların bakımının yapılması ve karton kutularla saklanmasının önemli olduğunu vurgulayan Madenoğlu, mevsimlik ayakkabıların fiyatlarının bin ila 2 bin 500 lira arasında değiştiğini ifade etti.

Mevsimlik ayakkabıları satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan bahseden Madenoğlu, ayakkabıların tek tek denenmesini ve ayağa tam oturanın tercih edilmesini önerdi. Ayakkabıların içindeki astarların da zamanla yıprandığını ve değiştirilmesi gerektiğini belirten Madenoğlu, mevsimlik ayakkabıların genellikle deri ağırlıklı olması gerektiğini söyledi. Ayakkabıların bakımının da önemli olduğunu vurgulayan Madenoğlu, özellikle yağmurlu havalarda ayakkabıların kurutulmasının dikkatli şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.

Yağışlı havalarda su geçirmez ayakkabıların tercih edilmesi gerektiğini belirten Madenoğlu, bu tür ayakkabıların suya, yağmura ve kar yağışına dayanıklı olduğunu söyledi. Ancak, su geçirmez özelliğin kalıcı olmadığını ve belirli bir süre sonra kaybolduğunu belirten Madenoğlu, ilaçlarla bu özelliğin korunabileceğini ifade etti. Ayrıca, astar değişikliği yapmanın da önemli olduğunu söyleyen Madenoğlu, ayakkabıların ağır olmaya başladığında astarların deforme olduğunu belirtti. Koku ve bakteri önleyici spreylerin ve tozların kullanılmasının da önemli olduğunu vurguladı.

Ayakkabıların fiyatları hakkında da konuşan Madenoğlu, iyi bir ayakkabının bin ila 2 bin 500 lira arasında değiştiğini söyledi. Daha ucuz ayakkabıların ayaklara rahatsızlık verebileceğini ifade eden Madenoğlu, botların ise daha pahalı olduğunu belirtti.