-

Gözden kaçırmayın

Toplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi YapıldıToplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi Yapıldı

Özel Ümit Hastanesi, gebelik eğitimlerine devam ediyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Seda Deniz Işıklar ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Kuğu, Taşbaşı Kırmızı Salon'da gerçekleştirilen eğitimde anne ve baba adaylarını bilgilendirdi. Eğitime yoğun katılım gösteren anne ve babalara, doğum süreci ve doğum sonrası bebek bakımında anne sütünün önemi anlatıldı. Aynı zamanda gebelik sırasında sık karşılaşılan rahatsızlıklar, acil durumlar ve doğuma yardımcı egzersizler gibi konular da ele alındı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Seda Deniz Işıklar, anne adaylarının sorularını yanıtladı ve doğum öncesinde yanlarında bulundurmaları gerekenler hakkında önerilerde bulundu. Doğumun başlangıcından itibaren bilgisini paylaşan Op. Dr. Işıklar, anne adaylarının doğum çantasında nelerin olması gerektiğini detaylı bir şekilde açıkladı.





Anne sütünün önemine dikkat çekildiği eğitimde, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Kuğu, emzirmenin doğumdan hemen sonra gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Doğumdan sonraki ilk 2 saatin "altın saat" olarak adlandırıldığını ifade eden Dr. Kuğu, her annenin çocuğunu emzirebileceğini ve emzirmeyi kolaylaştırmak için birçok yöntem bulunduğunu belirtti. Emzirme pozisyonunun anne-bebek ikilisine özel olması gerektiğini söyleyen Dr. Kuğu, ayrıca, emzirmede sorun yaşanması durumunda kesinlikle biberon kullanılmaması gerektiğini söyledi. Biberonun meme reddine neden olduğunu ifade eden Dr. Kuğu, her annenin memesinin farklı olduğunu ve bu nedenle meme uyumlu bir biberonun olamayacağını vurguladı.





Emzirirken dikkat edilmesi gereken noktaları da anlatan Dr. Kuğu, bebeğin emdikçe tükürük salgılarından ve annenin süt ürettiğini dile getirdi. Devam mamalarının içeriklerinin sabit olduğunu ve anne sütüyle karşılaştırılamayacağını belirten Dr. Kuğu, anne sütünün bir biyolojik ajanda olduğunu ifade etti. Ayrıca, artan sütün oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün ve dondurucuda 3 ay saklanabileceğini aktardı. Şıklık uygulamaları ve güzellik hizmetleri gibi işlemlerin emzirme sürecinde yapılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.




#ÜmitHastanesi #gebelikeğitimleri #doğumsüreci #annesütü #emzirme