-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nü kutlamak amacıyla bir program düzenledi. Program, Mihalıççık Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Mihalıççık İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Demirtaş, Mihalıççık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatih Koçak, Mihalıççık Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Gıda ve Yem Şube Müdürü Tacettin Işık, teknik personel, öğretmenler ve ilkokul öğrencileri katıldı. Programda su kullanımının önemi vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından 150 ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanan 16 Ekim Dünya Gıda Günü, bu sene "Su Hayattır, Su Gıda Demektir. Kimseyi Geride Bırakma" temasıyla kutlandı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi Ece Dergi, 2023 Dünya Gıda Günü'nün teması olan "Su Hayattır, Su Gıda Demektir, Kimseyi Geride Bırakma" konusuna dikkat çeken bir sunum gerçekleştirdi. Gıda Mühendisi Zuhal Ünal Canbaz ise Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Projesi kapsamında İyilik Yap Gıdanı Koru konulu bir sunum yaparak gıda israfını önleme yöntemlerine değindi.

FAO ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 yılı Dünya Gıda Günü temalı videolar çocuklara izletildi. Program, çocuklara ikram sunumu ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.