-

Gözden kaçırmayın

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi VerdiVali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi Verdi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı için Akademik Atama ve Yükseltme Töreni düzenledi. Törene Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayıp Birinci ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Tören, "Meşkin Üç Ahengi" adlı müzik grubunun dinletisiyle başladı. Daha sonra AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş bir konuşma yaptı ve üniversitenin son 5 yıldaki gelişimi hakkında bilgiler paylaştı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı törende konuşma yaparak, akademik başarıları elde etmek için yapılan çalışmaların takdir edilmesi gerektiğini belirtti. "Üniversitelerimiz, çağdaş dünyaya uyum sağlamamızı kolaylaştıran, bize hızlı erişim imkanı sunan, evrensel kurumlarımızdır" diyen Vali Yiğitbaşı, üniversitelerin gençlere not sadece iş gücü katmakla kalmayıp, onları geleceğe hazırlayan ve gereken yetkinlikleri kazandıran önemli kurumlar olduğunu vurguladı. Ayrıca bir akademisyen olarak, araştırmalar yapmanın ve öğrenciler yetiştirmenin ne kadar emek gerektirdiğini bildiğini ifade etti.

Vali Yiğitbaşı, üniversite ve şehir işbirliğinin şehrin gelişimini hızlandıracağına dikkat çekti. Diğer kamu kurumları, iş dünyası, yerel yönetimler, sivil toplum ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin şehre katkı sağlayacağını ve bu gelişimin içeriğini güçlendireceğini söyledi. Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin şehir-üniversite işbirliğine önemli destekler verdiğine de değinen Vali Yiğitbaşı, bu işbirliğini güçlendirmeye yönelik çabaları için Rektör ve tüm çalışanlara teşekkür etti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayıp Birinci ise "Sağlıkta Gelecek ve Dijitalleşme" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından, çeşitli kategorilerde ödül alan ve akademik atamaları ve yükseltmeleri gerçekleştirilen akademisyenlere Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.