-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de 26 yaşındaki Gökhan Kısacık'ı darp edip ölümüne sebep olan Sırrı S.'ye yönelik bir darp ve gasp suçuna karışan 1'i kadın 3 şüpheli, ceza aldı. 28 Haziran 2022'de İstiklal Mahallesi Demirciler Sokak'ta meydana gelen olayda, Sırrı S. (60) ile Gökhan Kısacık (26) arasında bir binanın 3. katında bir 'alacak verecek' meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü ve sonucunda Gökhan Kısacık ve Sırrı S. darp edildi. Kavga sonucunda Gökhan Kısacık, darp edildikten sonra 3. kattan atılarak hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan Mesut T., Mert Ali E. ve Emine Gül B. daha sonra yakalandı ve tutuklandı. Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Mesut T., Mert Ali E. ve Emine Gül B. mahkeme salonunda hazır bulundular. Gökhan Kısacık'ın annesi Nuran Kısacık da duruşmaya katıldı. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar hakkında Gökhan Kısacık'ın 'kasten öldürülmesi' suçundan ceza talep etti. Gökhan Kısacık'ın annesi ise adaletin sağlanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
Mahkeme heyetine yapılan konuşmada, sanıkların son sözlerinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Sanık Mesut T., Gökhan Kısacık'a sadece 1 yumruk attığını söyledi ve diğer sanıkların olaydan sonra vücutlarını temizlemiş olabileceklerini öne sürdü. Diğer sanık Emine Gül B. ise olaya dahil olmadığını ve tesadüfen olay yerinde bulunduğunu söyledi. Tutuklu sanık Mert Ali E. ise herhangi bir şey söylemek istemediğini belirtti. Mahkeme heyeti, sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca Sırrı S.'yi darp eden sanıklara ayrı ayrı 4 yıl hapis cezası verildi. Mert Ali E. ve Emine Gül B., Sırrı S.'nin telefonunu gasp ettikleri gerekçesiyle 8'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Mesut T. ise etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.