-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Kutlu Olsun!Gaziler Günü Kutlu Olsun!

Eczacıbaşı Holding, Bozüyük'teki üretim tesisine ek olarak gömme rezervuarlar tesisini kurdu. Toplamda 76,5 milyon euroluk yatırıma ulaşan bu tesis, sürdürülebilirliğin ve fırsat eşitliğinin ön planda olduğu bir yapıya sahip.



Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'nin yeni tesisleri düzenlenen bir törenle açıldı. Tesislerin açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu gibi önemli isimlerin yanı sıra Eczacıbaşı Holding yöneticileri ve davetliler katıldı.



VitrA Üretim Kampüsü'ndeki beşinci seramik sağlık gereçleri işletmesi ve yeni gömme rezervuar üretim tesisi yatırımlarının tamamlanmasıyla toplam yatırım tutarı 76,5 milyon euroya ulaşacak. Bu yeni yatırımlar, talebi karşılamayı, pazarı büyütmeyi, verimliliği yükseltmeyi ve yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla faydalanmayı hedefliyor. Ayrıca, kadın istihdamını artırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla tasarlanan ergonomik tezgahlar ve otomasyon sistemleri ile daha fazla kadın çalışana iş imkanı sağlanacak.



Yeni tesisin ilk fazının tamamlanmasıyla VitrA markalı seramik sağlık gereçleri üretim kapasitesi 6,7 milyon adete çıkarıldı. Ayrıca, gömme rezervuar üretimindeki kapasite de yılda 2 milyon adede yükseldi.



Yeni yatırımlarla birlikte Bilecik Bozüyük'teki üretim kampüsünün toplam alanı yaklaşık yüzde 50 büyüyerek 469 bin metrekareye ulaştı. Çalışan sayısı 3 bin 664'e yükselirken, küresel işgücü ise 5 bin 392 kişi oldu.



Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, sürdürülebilirlik ilkesinin iş modelinin kalbinde olduğunu vurgulayarak, yeni tesislerde en son teknolojileri kullanarak üretim yaptıklarını söyledi.



Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO'su Özgen Özkan ise teknoloji yatırımlarıyla fırsat eşitliğini artırdıklarını ve Avrupa pazarlarındaki talebe hazır olduklarını belirtti. Seramik sağlık gereçlerindeki üretim kapasitelerinin Avrupa'daki en büyük 4'üncü üretici olmalarını sağladığını ve armatür kapasitelerini de artırmayı hedeflediklerini ifade etti.



#Eczacıbaşı #VitrA #Bozüyük #yatırım #sürdürülebilirlik #fırsat #eşitlik #ürün #tesis #teknoloji #kadınistihdamı #seramik #işgücü #yeni #açılış