-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir'de, 2 ay içinde 14 bin 312 vakaya ortalama 4 dakikada ulaşarak acil müdahale gerçekleştiren ambulans sürücülerine Ambulans Sürüş Güvenliği eğitimi verildi. Eğitim, Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar'da görev yapan 22 personele verildi. Eğitimde, kursiyerlere trafikte karşılaşabilecekleri durumların üstesinden gelebilecekleri sürüş teknikleri gösterildi. Eğitim, Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı'nda kurulan slalom, asimetrik slalom ve kaçamak parkurlarında gerçekleştirildi. Bu eğitimler sayesinde vakaya ulaşma süresi kısaldığı gibi güvenli sürüş de sağlanmış oldu.

Eylül ayında 112 Acil Servis'e 31 bin 230 ihbar yapıldı ve bu ihbarlar sonucunda Eskişehir'deki 42 istasyondan 71 ambulans ve 712 personel ile 14 bin 312 vakaya müdahale edildi. Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliği ekipleri, ülke genelinde vakaya ulaşma süresi açısından önemli bir noktada bulunmaktadır. Ortalama 4 dakikada vakalara ulaşarak acil müdahale gerçekleştiren ekipler, hızlı ve etkili bir şekilde hastalara yardım sağlamaktadır.

Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitmeni Paramedik Meltem Tunç, düzenlenen eğitimlerde kursiyerlerin kendilerini geliştirdiğini belirtiyor. Eğitimlerde değişen hava şartlarına ve trafik akışına uygun sürüş tekniklerini öğrenen sürücüler, karşılaşabilecekleri risk durumlarında nasıl hareket edeceklerini öğreniyorlar. Tunç, kursiyerlerin slalom, kaçamak ve dokuma parkurlarında alacakları eğitimler sayesinde kendilerini geliştirdiklerini ve vakaya ulaşma sürelerini azalttıklarını söylüyor. Ayrıca Tunç, trafikte diğer sürücülere çağrıda bulunarak ambulansa yol vermelerini ve dörtlüleri yakıp kenarda beklemelerini istiyor.

Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitmeni Paramedik Mustafa Gemici ise ambulans sürücülerinin hızlı reaksiyonlar göstererek hastanın güvenli bir şekilde hastaneye ulaşmasını sağlamak için yapılan eğitimlerin önemine dikkat çekiyor. Gemici, eğitimlerin sürücülere sürüş becerileri konusunda büyük katkı sağladığını ve stresle nasıl başa çıkacaklarını öğrendiklerini belirtiyor. Ayrıca Gemici, eğitimlerin hem ambulans sürücülerinin hem de diğer sürücülerin kaza yapma ihtimalini engellediğini vurguluyor.