-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik GerçekleştiAfyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik Gerçekleşti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, üniversitenin her zaman üretenin, zanaatın ve zanaatkârların yanında olduğunu vurguladı. Kültürel Endüstriler Zirvesi'nin açılış törenine çeşitli ülkelerden gelen katılımcılar ve yerel protokol üyeleri, sanatçılar ve vatandaşlar da katıldı.

Rektör Kızıltoprak konuşmasında, Ahilik teşkilatının önemine değinerek, ahlaki bir görev olarak zanaatın zirveye ulaşmayı benimsediğini söyledi. Ahiler tarafından üretilen ürünlerin el emeği-göz nuru sanat eseri niteliğinde olduğunu belirten Kızıltoprak, ustaların çıraklarının gelişimini toplumsal gelişmenin temeli olarak gördüğünü ifade etti. Ayrıca ahilerin kaliteli üretimi benimsediğini ve tüketicinin haklarını korumaktan kaçınmadığını sözlerine ekledi. Ahilik sisteminin bir meslek dayanışması olduğu gibi aynı zamanda yurt topraklarını korumak için sivil savunma güçleriyle de birlikte çalıştığını vurguladı.

DPÜ'nün üretenin, zanaatın, zanaatkârların her zaman destekçisi olduğunu belirten Kızıltoprak, tüketim kültürü yaygınlaşırken zanaatın canlı tutulması, şehir ve ülkeye fayda sağlamak, üretmeye devam etmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Kızıltoprak, üniversitenin üretenin ve zanaatkârların her zaman destekçisi olduğunu ve katılımcılara teşekkür ederek programın başarılı ve bereketli geçmesini diledi.