-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir Teknik Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (İTAM), Eskişehir Teknoloji Festivali'ni düzenledi. Etkinlik, Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin İki Eylül Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi. Festival, geçen yıl 2000'den fazla katılımcı ve ziyaretçinin katkı sağladığı bir etkinlik olmuştu. Bu yıl da festival büyük ilgi gördü. İTAM Müdürü Prof. Dr. Uğur Serincan, festivalin açılış konuşmasında öğrencilerin ilgisinin en büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirtti ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan da konuşmasında, geçen yıl düzenlenen etkinliğe birçok üniversite, öğretmen ve öğrenci, teknoloji firmaları tarafından yoğun bir katılım sağlandığını söyledi. Bu yıl da EsTekFest-2023'ü düzenlediklerinden dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Festivalin dört üniversite, Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası gibi paydaşların yanı sıra araştırma-geliştirme, teknolojik ve yenilikçi projelerin yaygın etkisini artırmayı hedefleyen bir etkinlik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özcan, festivalin yeni işbirliklerine ve güçlü bağlara olanak sağladığını belirtti. Prof. Dr. Özcan, Cumhuriyetin 100. yılında festivalin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Festivalin sponsor firmalarına teşekkür belgeleri takdim edildi. Savronik Elektronik Sanayi Tic. A.Ş., Nanotech İleri Teknolojik Malzemeler ve Elektrik Elektronik Sis. San. ve Tic. A.Ş., Seramik Araştırma Merkezi A.Ş., Archi's Academy, The Company Coffee, DECOPPO Seramik Teknolojileri A.Ş. ve WYG International A.Ş. platin sponsorluk kategorisinde yer aldı. Bentego Teknoloji A.Ş., Melis Emlak, Eleport - İstanbul Üniversitesi Teknokent Projesi altın sponsorluk kategorisinde; ICI Teknoloji, GMZ Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Entekno Endüstriyel Teknolojik ve Nano Malzemeler San. Tic. A. Ş. gümüş sponsorluk kategorisinde; MDA İleri Teknoloji Seramik San. Tic. A.Ş., Visea İnovatif Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. Ltd Şti., RESCIENCE Teknoloji Dan. San. Tic. Ltd. Şti. bronz sponsorluk kategorisinde yer aldı.

EsTekFest-2023, yoğun katılımın olduğu yarışmalar, sergi ve poster sunumları, bilim gösterileri ve atölyelerle dolu bir günün ardından sona erdi. Festivalde Stant Ödülü, Poster Ödülü, Teknolojinin T'si Sen Ol Ödülü ve Sosyal Medya Ödülü olmak üzere toplam dört kategoride ödüller verildi.

Açılış törenine, Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Yunus Özdemir, Prof. Dr. Onur Kaya, İTAM Müdürü Prof. Dr. Uğur Serincan, öğretim elemanları, lise ve üniversite öğrencileri, proje takımları ve sektör temsilcileri katıldı.

#EsTekFest2023 #teknolojifestivali #Eskişehir #üniversite #teknoloji #bilim #araştırma