-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de, kış döneminde mandalina talebinin arttığını belirten pazarcı esnafı, vatandaşların soğuk algınlığına karşı bu meyveyi tercih ettiklerini söyledi. Mandalina, limon, elma gibi meyveler pazar tezgahlarında yerini almış durumda. Odunpazarı ilçesinin Kurtuluş Mahallesi'nde kurulan pazarda kilosu 20 ila 40 lira arasında değişen fiyatlarla mandalina satılıyor.

Mandalina satıcısı Fahrettin Basargeçer, bu yıl pazarcıların mandalina konusunda zengin bir çeşitlilik sunduğunu ifade etti. Doktorların grip, nezle gibi hastalıklara karşı C vitamini kullanımını önermesiyle mandalina satışlarının artmasını beklediklerini belirten Basargeçer, "Bu dönemde insanlar sık sık hasta oluyor ve mandalina şu anda en çok talep gören meyvelerden biri. Doktorlar C vitamini bakımından mandalinanın zengin olduğunu söylüyor. Vücut direncini yüksek tutmak için grip, nezle gibi hastalıklara iyi geliyor. Bu yıl mandalina bol olacak gibi görünüyor ve satışlarımızın artmasını umuyoruz. Vatandaşlar kış mevsiminde mandalina sıkıntısı yaşamayacak, umarım." şeklinde konuştu.