-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'da bulunan bir ağacın üzerinde bitkin ve yorgun halde duran küçük bir orman kartalı ile geçtiğimiz aylarda yaralı halde bulunan bir şahin, tedavilerinin tamamlanmasının ardından doğaya salındı. Bu olay, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleşti. Orman kartalı, AKÜ Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Türkmenoğlu tarafından yakalanarak merkeze getirildi. Türkmenoğlu, kartalı besleyip eski gücüne kavuşmasını sağladıktan sonra kuşları doğaya salmadan önce açıklama yaptı.

AKÜ Veteriner Fakültesi Prof. Dr. İsmail hocam, kampüs içinde yorgun, halsiz ve güçsüz bir şekilde bulunan kartalı merkeze getirdi. Kuşun güçsüz ve yorgun olduğunu fark ettik ve muayene odasına aldık. Muayeneler sonucunda göç yorgunu olduğunu tespit ettik. Gerekli tedavi ve beslemeyi yapıp vitamin ve mineraller takviyesi yaptık. Yaklaşık 3 hafta boyunca etle beslenen kuşlar kondisyonlarını güçlendirdi. Şu an sağlıklarına kavuştukları için doğaya salıyoruz. Ayrıca orman kartalı olması sebebiyle Beşiktaş takımı yöneticilerini de davet ettik ve bir farkındalık oluşturmayı amaçladık" dedi.

Konuşmaların ardından şahin doğaya salınırken, Beşiktaş yöneticisi Ahmet Önder de kartalı doğaya bıraktı.

#Afyonkarahisar #orman #kartal #şahin #TEDAVI #doğayasalındı #hayvankoruma #etik#çevrekoruma #AKÜREM