-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencileri, Türk Eczacıları Birliği tarafından düzenlenen 16. Türkiye Eczacılık Kongresi'nde sözlü ve poster bildirileriyle AFSÜ'yü temsil etti. Ankara'da düzenlenen kongre, eczacılık sektörünün paydaşlarını bir araya getiren önemli bir etkinlik olarak gerçekleşti. Kongrenin teması "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Eczacılık 360: Ufukları Genişletmek, Yaşamları İyileştirmek" olarak belirlendi.

Eczacılık Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Tuba Taşkan danışmanlığında öğrenciler, çeşitli konularda araştırmalarını sunma fırsatı buldular. Mehmet Sancak, Aleyna Nur Kaya, Beyza Nur Yalabık ve Aleyna Kaçar, "Cilt Yaşlanmasına Karşı Antioksidan İçerikli Bitkisel Formülasyonların Önemi" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Zeynep Dila Akyıl ve Havanur Çeçen ise "Antibiyotiklerin Akılcı Kullanımında Eczacıların Önemi" başlıklı bir sunum yaptı. Yeter Çağla Tora, "Edinilmiş Trombotik Trombositopenik Purpura Hastalığı Tedavisinde Kişiye Yönelik Yaklaşım: Caplacizumab" başlıklı bir sunum gerçekleştirirken, Rana Ece Özteke ise "Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Mezunlarının İstihdamı" konulu bir poster sunumu gerçekleştirdi. Yağmur Kuru ve Melike Alçiçek ise "Hastalıkların Tedavisinde Farmakogenetik Uygulamaların Önemi" başlıklı bir poster sunumu gerçekleştirdi.

Kongrede, Eczacılık Fakültesi 4. sınıf öğrencileri Aleyna Nur Kaya ve İrem Dinçer de sözlü sunumlarını gerçekleştirdi. Kaya, "Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığının Yenilenen Kılavuzuna Klinik Eczacılık Açısından Yaklaşım" konusunda bir sunum yaparken, Dinçer ise "Eczacılıkta Sanal Laboratuvar Eğitimi" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca, öğrenciler kongredeki "Aromaterapi Atölyesi"nde uygulama yapma imkanı da buldular.

Üç gün boyunca devam eden kongrede, ilacın üretim aşamasından hastaların tedavi süreçlerinin takip edilmesine kadar geniş bir yelpazede bilgi ve tecrübe paylaşıldı. Sağlık politikalarına katkı sunan söyleşiler ve paneller düzenlendi. Ayrıca, katılımcıların sosyal, mesleki ve kişisel gelişimlerine destek sağlayan programlar ve atölye çalışmaları düzenlendi. Kongre, eczacılar, paydaşlar, sağlık camiası ve toplum için faydalı bir etkinlik oldu.

#AFSÜ #EczacılıkKongresi #Eczacılık360 #Üniversiteler #Sağlık