-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kütahya'da "Sağlık için bir adım at" sloganıyla düzenlenen bir kortej yürüyüşü, büyük bir katılımla gerçekleşti. Yeşilay Kütahya Şubesi, Kütahya Yeşilay Spor Kulübü, Kütahya Valiliği, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin işbirliğiyle organize edilen etkinliğe, Kütahya Vali Vekili Fikret Zaman, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ercan Şirin, Yeşilay Şube Başkanı Fulya Topçuoğlu Ünal, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sağlığın önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüş, Zafer Meydanı'nda başladı ve Kortej yürüyüşü Atatürk Bulvarı, Laleli Kavşağı ve Zafer Meydanı'nda sona erdi.

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, "Yeşilay olarak tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı gibi beş temel bağımlılık türüyle mücadele ettiklerini" ifade etti. Ünal, "Bu konuda psikososyal tedavide yardım almak isteyenlere ücretsiz ve gizli bir şekilde hizmet verdiklerini" söyledi ve "İnsan sağlığı ve sağlıklı bir nesil, Yeşilay için çok önemlidir" dedi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin ise "Bağımlılıkla hep birlikte mücadele etmek gerektiğini" belirtti. Tekin, "Sadece aileler değil, tüm kurumların bağımlılıkla mücadele etmeleri gerektiğini" vurgulayarak, "Bağımlılık ciddi bir sorundur ve aileler tek başlarına mücadele edemezler. Bu konuda tüm kurumların desteği gereklidir" dedi.