-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Kütahya'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Yaşasın Buzağılar, Gülsün Yüzler" adlı projeye katıldı. Proje hakkında yapılan tanıtım ve bilgilendirme toplantısı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, Uşak İl Müdürlüğü Teknik Personeli, İl Müdürü Emre Yeniay, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, Şube Müdürleri, yetiştiriciler ve Süt Birliği katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sığır yetiştiriciliği yapılan işletmelerde buzağıların sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesinin sürünün devamlılığı için önemli olduğu belirtildi. İstatistiklere göre, ileri ülkelerde bile buzağı ölümleri yüzde 20'nin üzerindeyken, iyi bakım ve besleme yöntemleriyle bu oranın yüzde 3'e veya yüzde 5'e kadar çekilebildiği ifade edildi.