-
Gözden kaçırmayın
Osmangazi Elektrik Şirketi Yerli CBS Yazılımı GeliştirdiEskişehir Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan 'ESTU Racing' ekibi, 8 ay süren bir çalışma sonucunda tasarladıkları Formula Student araçları ile İtalya'da derece beklediklerini açıkladı. Etkinlikte kendilerini tanıtan ekip, saatte 200 kilometre hıza ulaşabilen araçları ile dikkat çekti. Formula araçlarıyla yurt dışında da başarılı bir performans sergileyen ESTU Racing ekibi, temmuz ayında İtalya'da düzenlenecek yarışta ilk üçe girmeyi hedefliyor.
ESTekFest-2023, Eskişehir Teknik Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü'nde İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (İTAM) tarafından düzenlenen bir etkinliktir. Etkinlikte firma temsilcileri, araştırmacılar, üniversite ve lise öğrencileri bir araya gelerek projelerini ve fikirlerini paylaşıyor. Bu etkinlikte ESTÜ Racing ekibi de Formula Student araçlarını sergiledi. Takım kaptanı Murathan Pekacar, yaklaşık 8 ay süren tasarım sürecinde oluşturdukları araçlarıyla ilgi odağı olduklarını belirtti. Pekacar, aracın saatte 200 kilometre hıza ulaşabileceğini ve İtalya'da düzenlenecek yarışta derece beklediklerini söyledi.
ESTÜ Racing takımının kaptanı Murathan Pekacar, öğrenci arkadaşlarıyla birlikte geliştirdikleri Formula aracı hakkında konuştu. Pekacar, bu kadar kısa sürede elde ettikleri başarıyla Türkiye'nin en hızlı yükselen takımı olduklarını ifade etti. Takımın başarısını sürdürmek için destek beklediklerini de belirten Pekacar, "ESTU Racing takımı geçen yıl Eylül ayında kuruldu. Yaklaşık sekiz ayda Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Formula Student yarışmasına katıldık ve 15. sırada yer aldık. Yüzlerce başvuru yapılan bu yarışmada yer almamız büyük bir başarıdır. Formula yarışlarına katılıyoruz ve Formula Student açık kokpitli bir yarış aracıdır, yani bir nevi Formula 1'in öğrenci versiyonu diyebiliriz. Gelecek yıllarda hem elektrikli hem de içten yanmalı araçlarla yarışma hedefimiz var. Aracın motor bloğu, jantlar ve kaloriferler dışında tüm tasarımları öğrenciler tarafından yapıldı. İlk senemizde araç üretmeyi başaran Türkiye'nin ilk takımıyız. Yarıştan önce gerçekleştirdiğimiz testlerde, üçüncü viteste saatte 140 km hıza ulaştık. 10 km hızdan 100 km hıza ise yaklaşık 4.8 saniyede çıkabildik. Teori olarak aracın saatte 200 km hıza ulaşması mümkün ancak şu anda sadece üçüncü viteste test ettik. Temmuz ayında İtalya'da düzenlenecek Formula Student yarışlarına katılarak derece elde etmek istiyoruz. Hedefimiz ilk üçe girerek daha iyi sonuçlar elde etmek. Tasarım yeteneklerimiz ne olursa olsun, sponsorlarımızın desteği bizim için oldukça önemli. Her türlü sponsorluk desteğini bekliyoruz. Türkiye'nin ilk Formula Student takımı olarak başarı ivmemizi sürdürmek ve daha iyi dereceler elde etmek istiyoruz" dedi.
Yorumlar
Yorum Yap