-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik'te 2017 yılında yıkılan Seven Pasajı'nın yerine yapımına başlanan ve yıllardır bitmeyen AVM Projesi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

2017 yılında yıkılan ve Bilecik'te Alve İnşaat tarafından ihalesi alınan "Seven Pasajı AVM" projesinin yüklenici firması, iş bitirme tarihinden 4 kez uzatma istemişti. 5. uzatma talebinin ardından Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ile Şahin'in danışmanı olan Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı'nın, Bilecik'te yapılacak olan bir AVM inşaatı için rüşvet aldığı suçlamasıyla suçüstü yakalandığı ortaya çıkmıştı.

Ardından Bilecik Belediyesi'nin encümen kararıyla sözleşmeyi feshetmesi sonucu, yüklenici firma olan Alve İnşaat davayı mahkemeye taşıdı. Ancak Bursa İstinaf Mahkemesi tarafından yapılan inceleme sonucunda davada 'Red' kararı verildi ve AVM'nin satış veya kullanım hakkı tamamen Bilecik Belediyesi'ne geçti. Yüklenici firma şu ana kadar AVM'nin %65'ini tamamlamıştı ve Bilecik Belediyesi, binayı satışa çıkarmaya karar verdi.

Mahkemenin 'Red' kararı sonrasında Bilecik Belediyesi, 1,4 milyonluk teminat gelirini kaydetti. Ayrıca, yüklenici firma ile ilgili imalat ile ilgili alacak davası da devam etmektedir.